≡ Menu

Vodnik za Češko, hoteli in znamenitosti

Češka je ena izmed bolj zanimivih držav v Evropi in ponuja veliko več kot Prago. Na strani najdete različne turistične informacije o Češki in njenih najbolj zanimivih mestih.

Na enem mestu tako najdete nasvete za spanje (hoteli, hostli in druga prenočišča), glavne znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati, letalske karte, turistične vodnike in druge informacije ter nasvete, ki vam bodo koristili, če se boste odpravili na Češko na izlet ali potovanje.

Prenočišča na Češkem

Češka ponuja veliko število različnih prenočišč po celi državi. Po številu prednjači seveda Praga, ki je eno izmed najbolj popularnih mest v Evropi. Kljub temu pa lahko najdete zanimiva in ugodna prenočišča v vseh mestih in manjših krajih.

S spodnjim iskalnikom lahko na hitro preverite hotele in hostle na Češkem. Primerjajte ponudbo in cene za prenočišča ter ga rezervirajte preko spleta.

Vpišite mesto, datume, število oseb in pritisnite Išči.

Booking.com
Dodatne informacije o prenočiščih najdete na strani Hoteli, prav tako pa na posameznih straneh, kjer so opisana mesta. Preverite možnosti ali uporabite iskalnik za iskanje po poljubnih mestih.

Turistični vodniki za Češko

Za raziskovanje Češke si je zelo dobro kupiti ali izposoditi kakšen turistični vodnik, ki vam bo pomagal na potovanju. V njem dobite številne koristne informacije, ki vam pomagajo pri iskanju restavracij, prevozov, prenočišč, barov, predvsem pa so koristni za opise znamenitosti, razlago kulture, zgodovine in običajev.

Za Češko najdete na strani Turistični vodniki knjige za celo Češko ali samo Prago, tako da izberite katera je za vas bolj primerna in si jo naročite.

Letalske karte

Čeprav imamo občutek, da je Češka dokaj blizu, je do Prage kr nekaj ur vožnje. Tako je nakup letalske karte do Prage ali kateraga drugega kraja lahko zelo dobra odločitev, še posebej, ko potujemo sami, kjer so stroški lastnega prevoza dokaj visoki.

Na Letalske karte najdete različne kombinacije letalskih kart za Češko in Prago. Preverite možnosti, ki vam ustrezajo in pobrskajte po ponudbi. S pomočjo iskalnika lahko najdete tudi druge kombinacije letalskih kart in preverite tudi druge države in mesta.

Znamenitosti Češke

Čeprav je Praga največja znamenitost Češke, pa ponuja Češka še veliko več. Veliko je drugih krajev, za katere mogoče do sedaj še niste slišali. Eden takšnih je mogoče Češky Krumlov.

Na strani Znamenitosti Češke bomo zbrali nekaj glavnih znamenitosti, ki so vredne ogleda. Le-te lahko upoštevate pri svojem načrtovanju izleta in ga vključite v svoj program. Če se odpravljate do Prage s svoji vozilom, ni nujno, da se vrnete po isti poti in lahko na poti nazaj obiščete tudi nekaj drugih krajev.

Ostale informacije in Facebook

Na Češka.si bomo spremljali tudi druge turistične informacije, tako da boste na eni strani dobili informacije o dogodkih, večjih prireditvah in ostalih zanimivostih.

Veseli bomo tudi vaših izkušenj, tako da nam lahko posredujete svoje predloge za oglede, izkušnje s hoteli in restavracijami ter druge zanimivosti, ki so se vam zgodile na poti po Češki.