≡ Menu

Brno

Čeprav je Brno drugo največje mesto na Češkem in največje mesto pokrajine Moravske, se veliko popotnikov ali turistov odloča za postanek ali krajši oddih in z veseljem raziskuje to čudovito mesto. Kajti Brno ni poznano le po znamenitem dirkališču Masaryk iz leta 1930, kjer prirejajo razne avtomobilske in motociklistične dirke, Brno je doživetje, mešanica srednjeveških znamenitosti in sodobnega mestnega utripa ne more pustiti nikogar hladnega.

Brno morebiti ne nudi velikega števila hotelov, med njimi lahko najdemo kar nekaj takšnih z tremi zvezdicami in udobnimi sobami, toda namestitev nikakor ne bi smela biti težava, saj se med drugim lahko zanesete na večje število penzionov, apartmajev in privatnih sob v samem centru mesta in v predmestjih z dobrimi tramvajskimi povezavami. Za mlade in mlade po srcu pa se priporoča nekaj dobrih hostlov, kjer lahko izbirate med privatnimi sobami ali sobami s skupnimi ležišči.

Med največjimi znamenitostmi Brna sta zagotovo katedrala Petra in Pavla ter grad Špilberk s svojo trdnjavo. Znamenita je tudi leta 1930 dokončana super moderna Villa Tugendhat, katera predstavlja za tisto obdobje nezaslišano arhitekturno svobodo in je umeščena na seznam UNESCO-ve kulturne dediščine.

Hotele in prenočišča najdete preko strani Booking.