≡ Menu

Češky Krumlov

Češky Krumlov je manjši kraj na južnem Češkem, 25km južneje od Čeških Budejovic. Kljub majhnosti skriva veliko lepot, svojo pot pa je pričel v poznem 13. stoletju, ko so začeli graditi znameniti grad Krumlov in manjše naselje, katero se je kasneje širilo ob zavojih reke Vltave.

V mestu je še danes opaziti precej srednjeveške očarljivosti, med drugim pa je dom veličastnega baročnega gledališča, katero se nahaja v grajskem parku in katerega krasi avtentična tehnologija in scenerija iz časa gradnje, le-ta pa je potekala med leti 1680-82. V bližini mesteca se nahaja še nekaj gradov, južneje od mesteca se nahaja ogromno umetno jezero Lipno, nedaleč pa je tudi največju češki nacionalni park Šumava.

Češky Krumlov ponuja raznoliko ponudbo nastanitev, od visoko kategornih hotelov, do manjših družinskih hotelov, veliko pa je ponudbe manjših penzionov in apartmajev, kjer vas pričakujejo prijazni domačini, dobra kulinarika, seveda pa ne bo šlo brez degustacije odličnega piva Eggenberg, katerega varijo v mestni pivovarni.

Hotele in prenočišča najdete preko strani Booking.